
پايان نامه : بررسي نقش IT درپيش بيني و کاهش مخاطرات طبیعی شهر ها
( مطالعه موردي شهر تهران )
فرمت : word
تعداد صفحه : 118
قیمت : مبلغ ۱۴هزار تومان
چكيده :
آب و هوای تهران متأثر از کوهستان در شمال و دشت در جنوب است. غیر از شمال تهران که تحت تأثیر کوهستان آب و هوای آن تا حدی معتدل و مرطوب است، آب و هوای بقیه شهر کلا گرم و خشک و در زمستانها اندکی سرد است. مهمترین منبع بارش در این شهر بادهای مرطوب مدیترانهای و اطلسی هستند که از سمت غرب میوزند. رشته کوه البرز همجون سدی به نحو موثری از نفوذ بسیاری از تودههای هوا جلوگیری میکند در نتیجه باعث شده است که هوای شهر از از یک سو خشکتر و از سوی دیگر از آرامش نسبی برخوردار باشد. از نظر فصلی، هوای تهران در زمستان تحت تاثیر سیستم پرفشار شمالی (سیبری) قرار دارد. این تاثیر باعث شده است که در این فصل هوا در قسمتهای مرکزی و جنوبی معتدل و در قسمتهای شمالی شهر سرد باشد، به طوریکه در این قسمتها دمای هوا در زمستان بارها به زیر صفر میرسد. همچنین در این فصل به دلیل پدیده وارونگی هوا میزان آلودگی جوی بالاست. در تابستانها عامل مهم سیستم کمفشار حرارتی کویر مرکزی است که سبب میشود هوا گرم و خشک باشد.
میزان بارندگی در سطح شهر تهران عمدتاً کم بوده و به مقدار ۲۴۵٫۸ میلیمتر در طی سال اندازهگیری و تعداد روزهای یخبندان (با دمای زیر صفر) آن نیز ۳۶ روز در سال ثبت شده است (۱۳۷۶). در یک دوره ۴۵ ساله بیشترین دمای تهران ۴۳ درجه سلسیوس و کمترین دمای آن ۱۵- درجه سلسیوس گزارش شده است. میانگین رطوبت نسبی هوا در تهران ۴۰٪ و در شمیران ۴۶٪ بوده است. باد غالب تهران غربی (۲۷۰ درجه) و متوسط سرعت آن ۵٫۵ متر بر ثانیه است. شبها نسیم خنکی از کوه به پایین میوزد (باد کوه) و روزها برعکس نسیمی از سمت دشت میوزد (باد دشت).
منبع اصلی آب شرب تهران رودهای کرج، جاجرود و لار است که توسط سه سدی که بر روی آنها نصب شده تامین میشود. با افزایش مصرف آب، بخشی از آب شرب نیز از آبهای زیرزمینی توسط چاههای عمیق بهدست میآید. چندین رود فصلی هم در تهران وجود دارد که تاثیر چندانی در تامین آب شهر ندارند. گلابدره، حصارک، تجریش و کن مهمترین آنها هستند. رودخانه کرج پرآبترین رود دامنههای جنوبی البرز است که از بارانهای فصل سرد و ذوب برفهای مناطق کوهستانی نشأت میگیرد و در ۴۰ کیلومتری غرب تهران از کانون آبگیر خرسنگ کوه سرچشمه میگیرد. رودخانه جاجرود از کوههای کلون بسته که جزء بلندیهای خرسنگ کوه است سرچشمه گرفته و این دو رود مجموعاً قسمت عمده آب مصرفی شهر تهران را تأمین مینمایند. تهران به رغم داشتن منابع آبی فراوان به دلیل رشد جمعیت و کمی بارندگی در برخی دورهها با مشکل کمبود آب روبرو است.
مخاطرات طبیعی جزء لاینفکی از طبیعت می باشد، همانطور که فناوری اطلاعات و تکنولوژی هم جزئی از زندگی ما انسان های امروزی را تشکیل می دهد. به موازات پیشرفت تکنولوژی و پدیده ی فناوری اطلاعات شاهد ویرانی و تخریب بیشتری در زندگی انسان مدرن امروزه بودیم. ناموس طبیعت و تنها ترمیم دهنده روح انسان قربانی پیشرفت های لحظه ای تکنولوژی گردید و بالطبع مخاطرات طبیعی نیز روز به روز انتقام این بی عدالتی را بیش از پیش از انسان گرفته و همچنان خواهد گرفت. چنین مخاطراتی که امروزه و در عصر حاضر یکی از مهمترین تهدیدهای بشری تلقی می گردد چنان عصیان گر گشته که شاهد فجایع بزرگی از بلایای جانی و مالی در هر گوشه از این زمین خاکی هستیم. از آتشفشان ایسلند و آلودگی خلیج مکزیک گرفته تا آتش سوزی وسیع جنگل های روسیه و سیل ویرانگر پاکستان و ... . در این موضوع شکی نیست که با ورود تکنولوژی پیشرفته و مدرن به زندگی بشری، تعادل اکوسیستم طبیعت چنان به هم خورده که شاهد ناملایمات بیشتری نسبت به گذشته از سمت طبیعت بوده ایم و همچنان که طبیعت رو به نابودی حرکت می کند، با مخاطرات مرگبارش زندگی بشری را هم تهدید و نابود می کند. اما موضوعی که در این میان شاید بیش از هر موضوع دیگری می تواند مورد توجه قرار گیرد نقش و کمکی است که فناوری اطلاعات می تواند به حفظ طبیعت و پیش بینی و پیشگیری مخاطرات نماید. در این مقاله به بررسی نقش فناوری اطلاعات در پیش بینی و در نهایت کاهش مخاطرات طبیعی پرداخته می شود. خوشبختانه فناوری اطلاعات سوی دیگری هم دارد که با کمک گرفتن از آن می توان تا حد قابل ملاحضه ای از تهدیدهای موجود آگاهی پیدا کرد و تا حد قابل قبولی از وقوع یا تکرار آن ها جلوگیری نمود و در نهایت در صورت وقوع خسارات آن را کاهش داد.
استفاده از تکنولوژی ها و پایگاه های داده ی غول پیکر جهت تسریع در جریان گرفتن داده های خام و فراهم سازی بستری مناسب جهت تحلیل آن ها در راستای پیش بینی مخاطرات طبیعی و کاهش بلایا همه و همه در عصر جدید امکان پذیر گشته. از آنجا که محدوده ی مورد تحقیق، شهر تهران می باشد، به بررسی خطراتی که این شهر بزرگ را تهدید می نماید خواهیم پرداخت و با توجه به شرایط جغرافیایی و نوع پستی و بلندی ها و شیب خاصی که بر این شهر حاکم است به این موضوع خواهیم پرداخت که اولا چه نوع مخاطراتی جزو تهدیدات جدی به حساب خواهند آمد و در این میان چه مراحل و پردازش هایی در زمینه ی فناوری اطلاعات باید انجام پذیرد تا بتوانیم از میزان چنین فجایعی بکاهیم و اینکه چنین اقداماتی با چه پیش زمینه ها و چه تکنیک هایی قابل اجرا خواهند بود
تهران، شهری با شرایط طبیعی خاص همراه با تنوع آب و هوایی و ساختار زمینی منحصر به فردش بستری فراهم نموده که هرچند با نام پایتخت از آن یاد می گردد و هرچند دارای جاذبه های زیبای طبیعی می باشد، اما به همان میزان نیز مورد تهدید طبیعت قرار دارد و می توان وقایع و مخاطرات طبیعی مختلفی را در آن محتمل دانست. از آنجا که مخاطرات طبیعی به اشکال مختلف در مکان های مختلف این کره ی خاکی در حال وقوع می باشد، بسیاری از کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه با مدد یافتن از فناوری اطلاعات توانسته اند تا میزان چشمگیری از میزان مخاطرات طبیعی کم کنند و به هنگام وقوع هم خسارات وارده را با توجه به پیش بینی های قبلی کاهش دهند. امروزه رد فناوری اطلاعات را در هر بخش و صنفی به وضوح مشاهده می کنیم و در تمامی کشورها بودجه ای مشخص صرفا در زمینه ی فناوری اطلاعات و در بخش های مختلف هزینه و صرف می گردد. پر واضح است که مسئولین بلند پایه کشوری و شهری می توانند با کمک گرفتن از این پدیده و فراهم سازی زمینه ی مناسب مخاطرات طبیعی را در این محدوده (تهران) تا حد امکان پیش بینی نموده و از وقوع آن جلوگیری نمایند. پس در کلام آخر و به اختصار می توان به این جمله کفایت کرد که با کمک از فناوری اطلاعات می توان چهارچوبی مشخص ساخت و از آن در راستای کاهش مخاطرات طبیعی شهر تهران استفاده نمود.
سوالاتی که در این تحقیق به آن پرداخته خواهد شد:
I. مخاطرات طبیعی که تهران را تهدید می کنند
II. نقش فناوری اطلاعات در کاهش مخاطرات طبیعی
III. مشکلات موجود بر سر راه مسئولین شهری و کشوری جهت استفاده از فناوری اطلاعات در کاهش مخاطرات طبیعی
IV. راه حل های پیشنهادی
فهرست عناوین:
-
فصل اول: مقدمه
-
مقدمه
-
ضرورت انجام تحقیق
-
پیشینه ی تحقیق
-
-
فصل دوم: کلیات جغرافیایی محدوده ی مورد تحقیق
-
موقعیت جغرافیایی شهر تهران
-
-
فصل سوم: مخاطرات طبیعی
-
کلیاتی از مخاطرات طبیعی
-
مهمترین مخاطرات طبیعی شهر تهران
-
مدیریت بحران شهر تهران
-
-
فصل چهارم: فناوری اطلاعات (IT)
-
تعریف فناوری اطلاعات (IT )
-
برنامه ریزی استراتژیک و فناوری اطلاعات IT) )
-
-
فصل پنجم: نقش فناوری اطلاعات (3IT) در کاهش مخاطرات طبیعی
-
نقش فناوری اطلاعات و تکنولوژی جدید در کاهش مخاطرات طبیعی
-
فناوری اطلاعات و مدیریت مخاطرات طبیعی در کشور هند
-
مخابره ی مخاطرات و سیستم های هشدا4ر دهنده زود هنگام در هند
-
استفاده از سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری در پیکره بندی سیستم هشدار سیل برای کاهش خسارات تند سیلاب های شهری - مطالعه موردی سیستم هشدار سیل شمال تهران
-
کاربرد سنجش از دور در مدیریت مخاطرات طبیعی
-
استفاده از تکنولوژی سنجش از دور جهت پیش بینی زلزله تهران
-
نقش و راهکارهای فناوري اطلاعات در مديريت بحران تهران
-
بررسي نقش بانکهاي اطلاعاتي در مديريت بحران
-
-
نتایج و پیشنهادات
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
فن آوری اطلاعات و ارتباطات ,
|