
تحقیق :بررسی کنترل کیفی و آزمایش های شیمیایی محصولات کنسروی (رب گوجه / خیارشور/ لوبیا چیتی / سس مایونز / سس گوجه)
فرمت : word
تعداد صفحه : 75 قیمت : مبلغ ۱۱ هزار تومان
محتوي قوطي هاي كنسرو بايد استريل بوده و در طول زمان نگهداري پس از فرآيند استريليته خود را حفظ نمايد و بنابراين اساساً هدف اصلي از استريليزاسيون در كنسروسازي عبارت است از نابود كردن كليه موجودات زنده موجود در محصول اعم از فرم فعال يا اسپرباكتريها و قارچها و همچنين انگلها و ويروس ها پروتوزواها و غيره به نحوي كه در طي نگهداري بعدي نتوانند موجب فساد محصول شوند، اما مقاومت حرارتي ميكروارگانيسم و اسپرآنها متفاوت و تابع عوامل مختلفي است و بنابراين در عمل نمي توان از زمان و درجه حرارت معيني براي استريليزاسيون و محتوي قوطيها كنسرو استفاده نمود. بعلاوه بايد در نظر داشت كه هميشه نمي توان براي حصول اطمينان از عمل استريليزاسيون از درجات حرارت بالاتر و زمان طولاني تر از حد لازم استفاده نمود، زيرا هر چند در چنين شرايطي ميكروارگانيسم ها نابود مي شوند اما تغييراتي نامطلوبي هم در غذا ها ايجاد مي شود، از جمله رنگ، طعم، مزه، بافت، ارزش غذايي آنها دچار تغييرات نامطلوب شده و بعلاوه اين عمل موجب هدر رفتن مقداري انرژي و وقت مي شود.
بنابراين لازم است از حداقل زمان و درجه حرارت براي استريليزاسيون استفاده شود و همزمان استريليته محصول تضمين گردد. از طرفي انجام محاسبات حرارتي براي استريليزاسيون هر ماده كار مشكلي است و به همين جهت بيشتر متخصصين فن عقيده دارند كه مي توان يك گونه ميكروبي خاص را به عنوان معرف استريليزاسيون انتخاب نموده و محاسبات لازم را بر اساس مقاومت حرارتي آن انجام داد، براي اين منظور معمولاً از باكتري C.Botulinum به عنوان باكتري رفرانس استفاده مي شود كه علاوه بر بي هوازي بودن و امكان رشد و نمو و تكثير در قوطيهاي كنسرو اسپرساز بوده و در شرايط نامساعد محيط فرم مقاوم يا اسپرياهاگ ايجاد مي كند. و ضمناً سم بسيار مهلك و خطرناكي سنتز مي نمايد كه حضور آن در مواد غذايي سلامت مصرف كننده را به طور جدي به خطر مي اندازد.
بنابراين زمان و درجه حرارت استريليزاسيون كنسروها بايد طوري انتخاب شود كه به طور قطع تمام كلستريدياها و اسپرآنها از بين بروند و چنانچه پس از استريليزاسيون و در طي نگهداري در انبارها اين باكتري در كنسرو ها ديده شود دال بر عدم كفايت فرآيند حرارتي است.
در مطالعات پژوهشي R & D و... به جاي كلستريديوم بوتولينوم در مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي از C.Sporogens Putrefactive anaerobe PA 3679 و B.Stearothermophilus BS. 1518 نيز استفاده مي شود كه از كلستريديوم بوتولينوم مقاوم تر هستند و ضمناً خطرناك نيستند.
مقاومت حرارتي باكتري كلستريديوم بوتولينوم و خصوصاً اسپر آن مانند هر باكتري ديگري تابع زمان و درجه حرارت PH محيط و نحوه نفوذ حرارت به داخل محصول است هر قدر درجه حرارت بالاتر باشد انهدام ميكروب و اسپرهاي آن سريع تر است و برعكس در درجات حرارت پايين زمان مقاومت طولاني تر است بديهي است در اين مورد زمان و درجه حرارت هر دو داراي محدوده معيني هستند، و محدوده درجه حرارت مورد استفاده بين حداقل 88 درجه سانتيگراد تا 126 درجه سانتيگراد مي باشد.
حال اگر تعداد ميكروب با اسپرزنده مانده در اثر حرارت معين را در محور Y ها و زمان مجاورت آنها با درجه حرارت مذكور را روي محور X ها منتقل نماييم يك خط راست به دست مي آيد كه به نام منحني بقاء اسپرها يا Survival Curve ناميده مي شود كه از روي آن ملاحظه مي شود كه تعداد اسپرها و سلولهاي زنده مانده در اثر حرارت به مرور زمان كم و كم تر شده و به سمت صفر نزديك مي شود، اما با اطمينان كامل نمي توان گفت كه در چه زمان و درجه حرارتي در محدوده درجات حرارت و زمانهاي متداول در استريليزاسيون كنسروها تمام اسپرها از بين مي روند. محاسبات اوليه مربوط به استريليزاسيون كنسروها بايد روي گونه هاي شناخته شده اسپر انجام گيرد و اگر اين اسپر از كنسروها جدا شده باشد نتايج اطمينان بخش تري به دست مي آيد........................
فهرست
- فصل اول :
- محاسبات حرارتی استریلیزاسیون کنسروها
- اثر PH در استریلیزاسیون کنسروها
- مقاومت حرارتی اسپرها
- کنترل استریلیزاسیون کنسروها
- معرف های استریلیزاسیون
- کنترل کیفی و مسائل بهداشتی کنسروها
- فصل دوم :
- کنسرو رب گوجه فرنگی
- شستشو Washing
- بازرسی روی نوار
- درجه بندی
- خرد کردن یا Pulping
- فیلتراسیون
- کنستانتراسیون یا تغلیظ در خلا
- فرمولاسیون
- گرم کردن مقدماتی Preheating
- بسته کنسرو رب
- پر کردن در قوطی Filling
- خارج کردن هوا و گازها
- کنترل کیفی
- آزمایش تعیین کیفیت
- منابع
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
مدلسازي تشكيل هيدرات گازي , فرايند ذوب , حذف مواد آلی فرار از گازها , شيرين سازي گاز طبيعي با استفاده از فرايند غشا , بررسي روش های نوین جداسازی ,
|